Sommarlägret 2014

Posted by Mats Andersson in Aktiviteter

Sommarläger 2014

Efter en lång resa var vi framme i det vackra Gästrikland och vårt sommarläger i Sjösunda utanför Sandviken. Vi hade ett helt vandrarhem för oss själva, alldeles vid stranden av Storsjön.

På torsdagkvällen hade vi styrelsemöte men årsmötet var dagen därpå, då resten av gänget skulle komma. Sommarlägret startar 16.30 på fredagen, då vi hälsades välkomna och fick information om vad som skulle hända under de här dagarna. Sedan var det mingel och kära återseenden och vi fick också glädjen att hälsa en helt ny familj välkommen till ”klubben”.

På lördagen var det full fart för de flesta som skulle göra dagen i Furuviksparken där det fanns både djurpark och ett vattenland.

Vi som inte valde Furuvik, åkte på eget äventyr till Gysinge nationalpark där vi besökte Naturum, en jättefin anläggning där även Kjäll som är blind, hade stort utbyte och kunde få massa information om djur och natur. Där fanns många saker man fick känna på och många ljudfiler man kunde aktivera och få en berättelse. Sedan hade vi fikapaus på bruket alldeles vid älven.

Vi kilade också in på en akvarellutställning där åtminstone jag var väldigt imponerad av de fina tavlorna.

På hemvägen fanns ett brandbilsmuseum som killarna var inne och tittade på, medan jag stannade ute i solen och passade hundarna. På museet fanns en entusiastisk man som samlat gamla brandbilar och ambulanser från hela landet och ett nytt fynd kom med lastbil när vi var där.

På kvällen var det grillfest på stranden, mycket goda korvar och köttbitar förtärdes, med lite vin och öl till. Trampbåtarna testades, barnen badade och några vuxna vågade sig också i vattnet.

Solen gick ner på andra sidan sjön.

På söndagen var vi i Vikingabyn, en by uppbyggd med riktiga vikingahus, kokhus, verkstäder och en smedja, där man fick skapa sitt eget smycke. De bjöd på vikingalekar som man fick delta i och berättelser om vikingatiden.

På söndagen var det till att packa ihop och ta farväl av alla och starta resan hem, nöjd och glad efter en härlig helg med goda vänner.

Ingela och Kjäll

Both comments and pings are currently closed.