Rapport från Rare Trophy 2011 på Österåkers Golfklubb

Posted by Katarina in Aktiviteter

Min resa började med ett stopp på Katrineholms GK i Södermanland för att värma upp klubborna och svingen innan den stora dagen. Det var mycket fint väder och banan var i toppform. Spelet blev ganska bra efter en lång resa och god natts sömn på Katrineberg hotell. Jag hade privatförare och caddie, som inte själv spelar golf (min man Kim).

Vi kom till Stockholm på fredag eftermiddag. Där bodde vi fint på Scandic Hotell, nästan mitt i centrum. Vädergudarna var på ett strålande humör även på söndagen. Det var inget större problem att hitta Österåkers golfbana, Kim var duktig på att ta oss igenom Stockholm. Det gör man inte hur som helst när man kommer från ”lilla” Malmö.

Det var stor uppslutning från föreningar med sällsynt syndrom, vilka hjälpte till på olika sätt. Vi fick alla en bärbag med sällsyntas namn på. Vi spelade i 4-manna lag, där de två bästa resultaten räknades. Lite nervöst då jag aldrig varit på banan tidigare och inte träffat de jag skulle tävla tillsammans med. Vi började med att ställa oss framför den startsiffran varifrån vi skulle börja. Då fick jag träffa mina medspelare. Det var mycket varierad ålder och handikapp. Den yngste i vår grupp hör till Dysmeliföreningen, avsaknad av en del av ena handen, det är medfött. Vi var två föräldrar från olika föreningar och en bekant till Dysmeliföreningen. Våra spel handikapp varierande från 8,6 till 28,1. När vi närmade oss halva rundan kom Maria Gardsäter rullande med en golfbil och bjöd på varma hamburgare och dricka. Det var väldigt gott och vi kunde spela vidare utan större vilopaus. Jag var nöjd med min insats. Svåra bunkrar som fångade in några bollar, men jag lyckades komma ur dem och en boll lämnade jag kvar i ett vattenhinder. Eftersom att alla startade på olika hål på samma tid, blev vi färdiga nästan samtidigt.

Mysig musik, något gott att bita i under tiden resultaten skulle räknas. Vi kom på 9 plats av 17 lag. Det var mycket roligt och jag fick presentera Kim för många jag lärt känna genom åren i kontakt med Sällsynta diagnoser.

Mer spännande finns att läsa på Sällsynta Diagnosers hemsida. Där finns även en film att se.

Mvh Beth Lindecrantz, ordförande

Both comments and pings are currently closed.